Over mij

Mijn naam is Dolf van Stijgeren, woon in Huizen (lekker centraal in Nederland bij Hilversum in het Gooi) en bruidsfotografie is mijn grote passie.

Vanaf de lagere school fotografeer ik al, maar na mijn schoolopleiding én na een opleiding in de fotografie koos ik toch voor de tandtechniek. Vraag me niet waarom. Eerst werkzaam als gediplomeerd tandtechnicus en later als internationaal Account Manager. Losse omgang met klanten en oprechte interesse waren hier al de basis van mijn successen.

Na een aantal jaren in de dentale branche door Europa gereisd te hebben, volg ik uiteindelijk mijn echte passie: de fotografie. Nee: de bruidsfotografie! Ja, ik ben fulltime bruidsfotograaf en ik ben ervan overtuigd dat de interesse in mensen ook hier de basis is voor een goede samenwerking en fraai eindresultaat. Dat is dé voorwaarde om de belangrijkste dag in jouw leven mooi vast te leggen. Ik noem het de ‘KLIK-factor’.

Omdat ik ambitieus ben, volg ik elk seminar en iedere cursus en workshop over bruidsfotografie! Daar kom ik altijd leuke trouwfotografen tegen en van hen leer ik ook weer en we kijken altijd kritisch naar elkaars trouwfoto’s. Graag laat ik me inspireren door de beste trouwfotografen in de wereld en mijn doel is om bij die topfotografen te behoren. Mijn eerste twee Wedding Photography Awards van dit jaar, zijn in ieder geval al een stap in die richting.

Waar hou ik van?
Natuurlijk moet ik zeggen van reizen, maar als kind ben ik in Afrika opgegroeid en heb ik al veel gezien. En ik ben ook in Noord-Amerika geweest. Dus lig ik tegenwoordig in mijn vrije tijd het liefst in mijn hangmat met een boek of mijn iPad. Verder vind ik het nog steeds leuk om foto’s met analoge camera’s te maken. Mijn Rolleiflex camera’s komen uit de 30’er en 50’er jaren en doen het voortreffelijk! Soms maak ik straatfoto’s en laatst zei een marktkoopman “Kijk, een Rolex!”. Dat is het me wel waard..

Waar hou ik niet van?
Kaas, een EK voetbal zonder Nederlands elftal, luidruchtige mensen en.. ach dat was het wel.

Als ik niet fotografeer…
Ook dat komt voor. Iedere week geef ik als zwarte bander karateles en ben ik eindelijk eens de baas! Verder ben ik geïnteresseerd in geschiedenis.